ingrediente spaghete 350 gr. sunca afumata 150 gr. cascaval 100 gr. piper în funcție de gust ouă 4 galbenusuri de ou + 1 întreg Pentru a pregăti spaghete carbonara puneti pe foc o oală care conține multă apă,la fierbere,moderat sărat,având în vedere faptul că pastele au un sos foarte picant, cu șuncă și cascaval.Între timp, se taie șunca în cuburi mici sau benzi(1),se pune într-o tigaie non-stick, fără adăugarea de ulei și lăsați-l pe foc până când grăsimea devine transparenta și ușor crocanta(2-3),iar apoi îndepărtează de la căldură si lasa sa se raceasca putin.Între timp,bate ouale intr-un castron(4-5),apoi se adaugă cascaval(6)și piper(dupa gust)Se amesteca bine toate (7-8) și apoise adaugă șunca(9).Puneti spaghetele la fiert(10),și atunci când este gata,se scurge și se toarnă în vasul(11)și se amestecă împreună cu sosul preparat anterior(12).Serviti spaghete alla carbonara imediat și, dacă este necesar,se adaugă mai mult cascaval și piper negru.
Sursa: http://ricette.giallozafferano.it/Spaghetti-alla-Carbonara.html |